35 LET DELOVANJA LABORATORIJEV SIJ RAVNE SYSTEMS

Letos Laboratoriji SIJ Ravne Systems praznujemo svojo 35. obletnico delovanja! Pred točno petintridesetimi leti je bil na Ravnah na Koroškem zgrajen sodoben laboratorij na severozahodnem robu železarskega kompleksa kot ena zadnjih večjih investicij v takrat še enovitem podjetju Železarna Ravne.

Laboratorij, znan tudi kot defektoskopsko metrološki laboratorij (DML), je bil uradno odprt 29. novembra 1988. Pobudnik za otvoritev laboratorija je bil Mirko Pikalo, ki ga je uspešno vodil do svoje upokojitve leta 2011. Skupaj z mlado in ambiciozno ekipo sodelavcev, med katerimi so bili prvi zaposleni Darinka Arnšek, Mirko Ovčar in Marija Skudnik, so se posvetili neporušnim preiskavam materialov ter dimenzijski kontroli s sodobno opremo, kot so industrijski rentgen in CNC vodeni merilni stroji.

Laboratorij se je kmalu uveljavil zaradi vrhunske opreme in strokovnega znanja zaposlenih. Leta 1997 smo kot prvi laboratorij v slovenski industriji pridobili mednarodno akreditacijo, kar je potrdilo naše visoke standarde in zavezanost kakovosti.

Danes so Laboratoriji samostojen program v okviru družbe SIJ Ravne Systems, skupaj z laboratoriji družb SIJ Acroni in SIJ Metal Ravne pa pod znamko SILABS tvorijo največji sistem povezanih industrijskih laboratorijev v Sloveniji.

Program sestavljata laboratorij za neporušne preiskave in kalibracijski laboratorij v katerima 23 sodelavcev pod vodstvom mag. Matjaža Hudopiska še naprej neguje raven kakovosti z vrhunskim znanjem in opremo in pelje to uspešno zgodbo naprej – proti naslednjim 35 letom - z akreditiranimi laboratorijskimi storitvami in neporušnimi preiskavami za podjetja v Sloveniji in okoliških državah.

Ob tej priložnosti se želimo zahvaliti vsem našim poslovnim partnerjem za zaupanje in podporo skozi leta. Veselimo se nadaljnjega sodelovanja ter vam obljubljamo, da bomo še naprej zagotavljali vrhunske laboratorijske storitve.

a3 Profilni projektor Psenicnik 1993

Iz našega arhiva: A3-profilni projektor, Pšeničnik 1993

rs lab 2

Laboratoriji danes - zadnja pridobitev: novi trikoordinatni merilni stroj